Advertisements

Kjo është lista e donatorëve për rindërtimin e Shqipërisë pas tërmetit sipas shteteve:

Ka përfunduar Konferenca e Donatorëve në Bruksel për mbledhjen e donacioneve dhe fondeve për Shqipërinë pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit.

Ja kjo është lista e donatorëve sipas shteteve:

BE- 100 milion euro
KE- 15 milion euro
Gjermania – 11 milion euro
Italia- 65 milionë euro
Franca- 100 milion euro
Suedia- 5.6 milion euro
Britania e Madhe- 1 milion pound
Kroacia- 1 milion euro
Luksemburgu- 250 mijë euro
Serbia- 2 milionë euro
Polonia- 2.7 milion euro
Danimarka- 2.7 milione euro
Greqia- 2.5 milione euro dhe 200 shtëpi,
Holanda- 3 milion euro,
Sllovakia jep- 250 mijë euro për rindërtimin e objekteve arsimore,
Austria jep- 1 milion euro për rindërtimin,
Republika Çeke- jep 9.5 milionë korona,
Sllovenia do të japë- 300 mijë euro për ndërtimin e një shkollë në një nga zonat e prekura.
Bullgaria-350 mijë euro
Rumania- 420 mijë euro
Malta dhe Qipro,-Ofrojmë mbështetje morale
Mal i Zi- 500 mijë euro
Spanja 20-25 mijë euro
Hungaria 250 mijë (vetëm për rindërtimin e kishave katolike)
Mali i Zi -500 mijë euro (i përgjithshëm 750 mijë euro)
Maqedonia e Veriut-6 milionë denarë
Kosova-200 mijë euro
Bosnje-Hercegovina 100 mijë marka
Turqia (900 mije euro ndihma plus 504 banesa me vlerë 46.3 milionë euro)
Banka Islamike për Zhvillim do të japë 365 milion euro kredi për programe financimi ne 5 vite
Banka Botërore 160 milionë euro kredi,
Banka Europiane e Investimeve, një hua për sektor privat, një hua për strehim deri në 100 milion euro,
Banka e Këshillit të Europës 155 milion euro grante dhe 100 milion euro hua
Banka Europiane për Rindërtim (BERZH) 100 milion euro për rindërtimin. 1 mln euro projekte. 18 mln euro hua për ujësjellësin
Emiratet e Bashkuara Arabe 70 milionë euro
Zvicra 9 milionë euro
Katar 5 milionë euro
SHBA 5 milionë dollarë
UNICEF 500 mije euro
Algjeria 50 mije euro
Japonia jep 2.5 milione euro per rindertim,
Azebajxhan 500 mije euro,
Norvergjia 21 milion korona norvegjeze
Republika e Koresë jep 300 mijë dollarë
Principata e Lihtenshtajnit 50 mijë euro per rindërtim
Brunei 50 mijë dollarë per rindërtim

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close