Advertisements

Ministri malazez i Mbrojtjes,Boshkoviq:Ajo që po mundohet të bëjë Serbia në Mal të Zi i ngjanë matricës së asaj që ka bërë Rusia në Ukrainë,Gjeorgji..

Ligji për Liritë fetare në Mal të Zi i miratuar nga Kuvendi i këtij vendi së fundmi është përdorur si pretekst për histeri dhe protesta të qarqeve pro serbe e ruse në këtë vend të cilat duan të rrëzojn qeverinë legjitime të këtij vendi.

Predrag Bošković

Ministri malazez i Mbrojtjes Predrag Boshkoviq tha se Ligji i Lirisë së Fesë u përdor për të zhvilluar një luftë kryqëzatë kundër Malit të Zi.
Protestat e ashtuquajtura “liturgjike”, tha ai, nuk kanë asnjë lidhje me ligjin, por qëllimi është ta paraqesin Malin e Zi si një shtet serb, me të cilën do të anulohej pavarësia e deklaruar në referendumin e vitit 2006.

Kjo mund të dallohet siç shprehet ai, nga ikonografia që mund të shihet në mitingjet e protestës, por edhe nga motvet e vizatuara serbe në të gjithë Malin e Zi, raporton portali RTCG-së.
“Protestat nuk kanë asnjë lidhje me ligjin, sepse nëse është kështu, ligji do të zbatohej, kështu që ne do të shihnim nëse ai kërcënon të drejtat e ndokujt. Ne shohim që nuk është kështu. Ne shohim ikonografinë në mitingje, shohim se si territori i Malit të Zi përcaktohet si shtet serb. ne shohim vizatimin e motiveve serbe, “tha Boshkoviq.

Ai shton se nuk ka forcë që mund ta kthejë Malin e Zi në një shtet teokratik, dhe thekson se Fronti Demokratik (DF) 9proserb v.jonë) është një “organizatë politike e tejkaluar” në Mal të Zi, dhe Kisha Ortodokse Serbe është i vetmi entitet i aftë për të gjeneruar një korpus pro-serb.

Kjo është arsyeja pse mesazhet që vijnë nga Beogradi në vitet e fundit në lidhje me ndihmën ndaj popullit serb dhe Kishës Ortodokse Serbe, thotë Boshkoviq, janë një shtesë tregimit që sa më shumë qytetarë në regjistrimin e vitit 2021 të deklarojnë veten si serb.

“Mali i Zi është një shtet i të gjithë qytetarëve të tij, pavarësisht se si shprehen, dhe askush nuk mund të bllokojë rrugën e Malit të Zi për një shtet modern evropian,” tha Boshkoviq. Ai gjithashtu tha se të gjitha zhvillimet në këtë rajon janë “luajtur jashtë” sepse Ballkani “gjatë gjithë historisë ka qenë një vend ku janë përplasur shumë civilizime”.

“Kur bëhet fjalë për këtë matricë, nuk ka dyshim se ajo ishte iniciuar dhe formuar sipas asaj që ka bërë Rusia në Ukrainë, Gjeorgji, Moldavi. Gjithçka fillon nga qendra të shumta kur bëhet fjalë për tabloidet dhe portalet”, tha Boshkoviq duke shtuar se ai nuk ka frikë se skenari i viteve 1990 mund të përsëritet, sepse “kapacitetet demokratike të shteteve në Ballkan janë më të mëdha se në vitet 1990-ta”,ka përfunduar ministri njoftojnë mediat e Malit të Zi./proinformacion.com/

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close