Advertisements

Nëse ndalon pirjen e duhanit, mushkëritë ripërtërihen

ATSH/ – Është pothuajse një fuqi magjike ajo që mushkëritë tona kanë aftësi të gjenerohen, sipas një studimi të botuar vetëm në revistën ‘’Nature’’, nga studiuesit e Universitetit të Londrës, shkruhet në gazetën italiane ‘’Corriere della sera’’.

Sipas studiuesve një pjesë e vogël e qelizave mund të mbrohen nga dëmtimi i shkaktuar nga duhani dhe, kur duhanpirësi ndalon konsumimin, ato kanë aftësinë të riparojnë ato mutacione kancerogjene që i janë nënshtruar qelizave të tjera.

Këto qeliza janë janë gjithnjë e më të dukshme dhe efektive tek të rinjtë, por edhe tek njerëzit që kishin pirë duhan një paketë në ditë për 40 vjet para se ta ndërprisnin atë.

“Sa më shpejt të ndaloni duhanin, aq më pak dëm do t’u ketë shkaktuar ai’’, shtojnë studiuesit./

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close