Advertisements

Një vaksinë kundër coronavirusit mund të jetë e disponueshme ‘brenda muajve

Profesoresha Sarah Gilbert dhe kolegët e saj në Institutin Jenner po punojnë se si të ndalojnë përhapjen e mëtejshme të COVID-2019.

Organizata Botërore e Shëndetit paralajmëroi më parë se një vaksinë mund të marrë 18 muaj për t’u testuar.

Siç qëndron, nuk ka asnjë vaksinë që mund të mbrojë kundër infeksionit shumë ngjitës, i cili ka goditur më shumë se 74,000 njerëz në Kinë, dhe ka vrarë 2,012 njerëz atje.

Rastet ndërkombëtare vazhdojnë të rriten, me tetë tjerë që janë konfirmuar në Britani javët e fundit.

I njëjti ekip në Universitetin e Oksfordit ka punuar në një vaksinë kundër një coronavirusi të lidhur me Sindromën e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS).

Gilbert tha që vaksina, e quajtur ChAdOx1 nCoV-19, do të jetë e gatshme ‘brenda muajve’, sipas The Express.

Ajo rrit shpresat se numri i të infektuarve së shpejti do të frenohet, dhe shumë më shpejt se sa kishin frikë shkencëtarët.

Vaksinat marrin miliarda dollarë për t’u prodhuar, kërkojnë testime të gjata mbi mijëra njerëz dhe madje edhe atëherë, duhet të rregullohen para se të shiten.

Për shkak se vaksinat për COVID-19 janë akoma në bërje në të gjithë botën, nuk ka gjasa që ndonjë të përfundojë në kohë për të ndaluar shpërthimin e tanishëm.

Shifrat tregojnë se raste të reja të coronavirusit në Kinë janë rritur, por zyrtarët e OBSH-së janë të kujdesshëm për të nxjerrë përfundime optimiste nga numrat e raportuar.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close