Advertisements

Shkencëtarët krijojnë pajisjen që gjeneron energji elektrike nga ajri

Shkencëtarët kanë krijuar një pajisje që gjeneron energji elektrike nga ajri. Quhet Air-gen, dhe duke përdorur bakteret në ajër, mund të gjenerojë energji të mjaftueshme për të ngarkuar pajisjet elektrike.

Kjo pajisje së shpejti mund të ngarkojë bateritë e telefonave tanë celular. Një nga përfitimet më të rëndësishme të kësaj, natyrisht, do të ishte eleminimi i plotë i ngarkuesit mekabëll nga përdorimi i përditshëm.
Gjeneratori iAir-gen përdor një proteinë natyrore për të gjeneruar energji elektrike nga avujt e ujit.

Gjeneratori përdor një film që matet me nanometra. Është një tel proteinik i bërë nga mikrobi Geobacter sulfurreducens, i cili prodhon energji elektrike. Telat janë të lidhur me elektroda dhe drejtojnë energji elektrike duke përdorur avujt e ujit të përmbajtur në ajër.
“Air-Gen krijon energji të pastër duke punuar pa ndërprerje. StruKjo është struktura e vogël më e çduitshme e proteinave e krijuar ndonjëherë,” shpjegon profesor Lovley.

Gen-Air aktualisht mund të përdoret për të mbushur pajisjet e vogla, por shkencëtarët po kërkojnë të përmirësojnë funksionin e tij. Një nga qëllimet e para është të përdorni Air-gen për të ngarkuar smartwatches dhe rrathët e fitnesit./proinformacion.com/

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close