Advertisements

Masat kunder Coronavirusit !!!

Fillimisht, duhet të dini që virusi nuk është bakterial, prandaj nuk mund të kurohet duke përdorur antibiotikë.

Çfarë duhet të bëni:

1. Mos lejoni t’ju thahet fyti

Nëse membrana e fytit thahet, virusi mund ta pushtojë trupin tuaj brenda 10 minutash.

2. Mbani me vete një shishe ujë

Duhet të pini 50-80 ml ujë të vakët (të rriturit) dhe 30-50 ml, fëmijët.
Sa e ndjeni që fyti ju është tharë, pini ujë. Një shishe ujë në dorë, do të ishte zgjidhja e duhur.
Mos pini shumë sepse nuk ndihmon, por pini në mënyrë të vazhdueshme që të jeni të hidratuar.

3. Shmangni vendet me shumë njerëz.
Mundohuni të evitoni vendet me turma njerëzish.

4. Nëse është e nevojshme, vendosni maska veçanërisht kur udhëtoni me transport publik.

5. Shmangni të skuqurat dhe ushqimet pikante

6. Konsumoni lëngje që kanë në përmbajtje vitaminën C.

7. Lajini duart shpesh herë gjatë ditës dhe mbani pastër ambientin që ju rrethon.

Cilat janë simptomat?

1. Temperatura e lartë e përsëritur

2. Kollitje e zgjatur dhe ethe

3. Kujdes i veçantë duhet për fëmijët pasi janë më të rrezikuarit

4. Të rriturit ndjejnë këputje trupi, dhimbje koke dhe probleme me frymëmarrjen.

/Kalendari Enciklopedik Shqiptar

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close