Advertisements

“Shqiptari” Pierre Loti

Pierre Loti (1850-1923) duke pozuar me rroba shqiptare në dhomën e tij në Stamboll (1877). Në anën e djathtë të portretit të tij (pas vazos së madhe të bakrit), shohim dy pushkë të tipit alla shqiptare të prodhuara kryesisht në Prizren, Shkodër dhe Kotorr.

Kush ishte Pierre Loti?: Emri i vërtetë i tij ishte Julien Viaud, ishte një shkrimtar i shquar dhe oficer detar. Ai jetoi një jetë interesante, duke udhëtuar në gjithë botën, dhe ishte me fat që veprat e tij letrare të njiheshin gjerësisht para vdekjes së tij. Në vitin 1891, Loti u zgjodh në Akademinë frënge (Académie Française). Shtëpia ku ai lindi në Rochefort të Francës, sot është bërë një muze, dhe mund të shohim disa nga pasuritë e tij personale. Këto na mundësojnë të rivendosim aventurat dhe ëndrrat
postim nga historiani Jahja Drançolli/
Kalendari Enciklopedik Shqiptar/

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close