Advertisements

Arrat shërojnë këto sëmundje…

Njerëzit me diabet tip 2 që hanë ushqime të pasura me bajame, arra, lajthi, kanë një kontroll shumë më të mirë të niveleve të sheqerit në gjak dhe për këtë arsye një rrezik më të ulët të sëmundjeve të zemrës.

Efekti pozitiv i ushqimit në diabetikët e tipit 2 vlen edhe për të gjitha ushqimet që gatuhen ngadalë: fasulet, fasulet jeshile, thjerrëzat.

Në Universitetin e Torontos (Kanada), 210 lëndë me diabet tip 2 u ekzaminuan të ndarë në dy grupe me nga 105 lëndë secila.

Një grup hëngri ushqime që kishin një indeks të ulët glicemik (fasule, bizele, thjerrëza, bajame, lajthi, arra), ndërsa grupi tjetër hante ushqime të zakonshme të parashikuara për këta pacientë.

Rezultatet treguan një ndryshim shumë domethënës në kontrollin e sheqerit në gjak të dy grupeve, me grupin që hante kryesisht ushqime me indeks të ulët glicemik shumë më mirë duke ruajtur nivele të ulëta të sheqerit në gjak sesa grupi tjetër

Rekomandohet që personat me diabet tip 2 të hanë kryesisht këtë lloj ushqimi.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close