Advertisements

The University of Chicago njofton për një zbulim arkeologjik në Konia të Turqisë së sotme i cili mund të ndryshojë historinë

Arkeologët nga Universiteti i Chikagos kanë shkruar se kanë bërë një zbulim të pabesueshëm në formë gërmadhash në rajonin Konia në turqi.Ky zbulim sipas tyre nuk do të ishte edhe aq i rëndësishëm po të mos kishte të bënte ,ndoshta me gjurmë të të një mbretërie të humbur!

Sipas legjendës, një mbretëri e lashtë e Mbretit Midas të mitologjisë “Greke” u gjet në rajonin Konias në Turqinë e sotme , ku u gjetën gërmadha. Dhe nëse rezulton se kjo ishte mbretëria e përmendur, do të nënkuptonte ndryshime të mëdha në histori.

Si shumë zbulime të tjera, kjo ndodhi rastësisht. Një banor gjeti një pllakë mbi të cilën shkruhej diçka me hieroglifikë, dhe më vonë shkencëtarët përcaktuan se ishte një gjuhë luvaniane.

Disa arkeologë besojnë se guri i gjetur mund të ketë lidhej me një mbretëri që dikur ekzistonte në zonën e Anadollit të sotëm, gjegjsisht është pjesë e një shkëmbi që përshkruan fitoren mbi Frygian.

Shkencëtarët e Universitetit të Chikagos thanë në një deklaratë se më parë nuk ishte e njohur ekzistenca e mbretit Hartapu, i cili tani besohet të ketë urdhëruar për të përshkruar në shkëmb okupimin e territorit të Mbretit Midas.

Mbretëria e Humbur ka ekzistuar ndoshta nga shekulli i nëntë deri në shekullin e shtatë para Krishtit, duke mbuluar një zonë shumë të vogël për konceptet e sotme, kështu që shumica e konsiderojnë atë një gabim matje, por në fakt ajo ishte një nga më të mëdhatë në Turqinë e sotme në atë kohë, raporton Live science./

/Përgatitur nga /Proinformacion.com/

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close