Advertisements

Nji darsëm madhështore n’Orosh

Kapidan Gjoni qysh me 10 gusht kishte nis lajmëtar brenda 12 bajrakëve. Prej dates 18 e deri me 23 gusht s’prajnë tu ardh miq e gati të gjith ndalen një javë aty. Në dasëm ishin më shumë se 1000 vetë.
Bujaria e të zotve të shpis s’kursej asgja për me nderue e gostit miqt si duhet.

Të shtunën në mëngjes, me 23 gusht, krushqit 22 (23) burra të zgjedhun, masi u falen me të gjithë, u hypën kuajve dhe u përcollën me kangë e batare pushkësh për në Vig, në bajrak të Dibrit, ku do të marrin nusen, te shpia e Marka Gjon Përjakut, një nga shpiat më të mira të Vigut”.(Marrë me shkurtime)

/MIRDITA:Histori dhe aktualitet /Burimi: Revista “Leka”, Nr. V, botim i vitit 1930.
Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close