Advertisements

GURËT QË LËVIZIN VET

Një fenomen meteorologjik që i bën gurët të lëvizin nëpër sipërfaqe të rrafshta, ka nxitur kurreshtjen e shkencëtarëve ndër vite.

Fenomeni është i njohur me emrin “gurët lundrues”.

Fenomeni është studiuar nga shkencëtarët në Kaliforni. Ata kanë thënë se një kombinim i akullit, ujit dhe erës shkakton lëvizjen e gurëve nëpër terrene të rrafshta, duke lënë vazhgat e lëvizjes pas tyre, shkruan Meteo Ballkani.

Lëvizja e gurëve shkaktohet kur copëcat e akullit brenda dhe në sipërfaqen e gurit fillojnë të shkrihen gjatë ditëve me diell. Ato ngrihen gjatë netëve dimërore, e më pastaj edhe me ndikimin e erës dhe shkrirjen e akullit, shkaktohet lëvizja e gurëve deri në 5 metra për minutë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close