Kjo është inteligjenca !!

Intelekti nuk është inteligjencë. Të jesh intelektual do të thotë që je i rremë. Intelekti nuk është i vërtetë, sepse nuk është juaji, është i huazuar.

Inteligjenca është zhvillimi i vetëdijes së brendshme. Nuk ka asnjë lidhje me dijen, ka të bëjë me meditimin. Një njeri që është inteligjent nuk funksionon nga përvoja e së kaluarës së tij. Funksionon në të tashmen. Nuk reagon, përgjigjet. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë i paparashikueshëm. Askush nuk e di se çfarë do të bëjë.

Tre persona me prejardhje të ndryshme po flisnin me një mik të përbashkët, të cilit mjeku i kishte dhënë gjashtë muaj jetë.

“Ti çfarë do bëje”, pyet miku i tyre të parin, “nëse do të të jepnin gjashtë muaj për të jetuar?”

“Oh!” – tha ai. “Do t’ia dhuroja të gjitha gjërat e mia kishës, do të shkoja çdo të Diel në meshë dhe do të thoja rregullisht Aves Maria time”.

“Dhe ti?”, pyete të dytin.

“Do të shisja gjithçka, do bëja kruazierë nëpër botë dhe do kaloja shkëlqyer!

“Dhe ti?”, pyete të tretin.

“Unë? Unë do të shkoja të më vizitonte një mjek tjetër”.

Kjo është inteligjenca!

“Inteligjenca”
OSHO.

Marrë nga /Kalendari Enciklopedik Shqiptar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close