Mos i puthni qentë

Shumë persona qentë i kanë shoqëruesit më të mirë dhe rojtarë të besueshëm.

Mirëpo, nëse shumë prej nesh e shprehin dashurinë ndaj tyre duke i përqafuar dhe puthur, ne mund të marrim disa baktere të dëmshme nga ta.

Qentë mbajnë baktere të rrezikshme në gojë, duke çuar në infeksione potencialisht fatale, kanë paralajmëruar ekspertët.

Ata mbajnë bakteret si “salmonella”, “campolybacter” dhe “E coli”, të cilat mund të çojnë në diarre, të vjella, dehidradtim dhe dastroenteritis. Në ndërkohë, qentë mund të transferojnë edhe “Toxocariasis”, një parazit që mund të shkaktojë cista në tru dhe sy, duke çuar në verbërim.

Gjithashtu, ekspertët paralajmërojnë se fëmijët të cilët rriten në shtëpi me kafshë shtëpiake, kanë më shumë gjasa që të zhvillojnë astmë dhe alergji.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close