Advertisements

Enver Hasani:Qeveria gaboi,por thirrja e presidentit Thaçi shumë e rrezikshme

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaci, ka thënë se vendimi i Qeverisë për kufizim të lëvizjes është kundër Kushtetutës së vendit.

‘’Kryeminsitri Kurti dhe Qeveria e tij sonte kanë shkelur në mënyrë flagrante Kushtetuten e Republikës së Kosovës. Është në kundërshtim me ligjet dhe Kushtetutën. Vendimi për kufizimin e lëvizjes paraqet shmangie dhe shkelje të të drejtave të qytatarëve të garantuara me kushtetutë’’, ka thënë ai.

Madje presidenti ka thënë se ’Qytetarët nuk janë të detyruar të respektojnë këtë vendim. As policia dhe organet e sigurisë nuk duhet të zbatojnë këtë vendim të qeverisë sepse kështu bëjnë vepër penale’’

Kësaj i ka reaguar Enver Hasani ish kryetar i Gjykatës Kushtetuese,i cili e ka quajtur gabim vendimin e qeverisë dhe madje antikushtetues sepse nuk përfilli organet tjera.

Por ai tha se thirrja e Hashim Thaçit është antikushtetuese dhe e rrezikshme. Hasani bëri thirrje që të gjithë duhet t’i binden vendimit të Qeverisë! Pra, thirrja e Hashimit është shumë ma shqetësuese sepse mund të prodhojë dhunë dhe konflikt!

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close