Mustafa :Presidenti s’më kërkoi mandatarin

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, tha se kreu i shtetit nuk i ka kërkuar emrin e mandatarit për formimin e qeverisë së re pas rrëzimit të qeverisë së udhëhequr nga Albin Kurti.

“Jam i bindur se edhe zgjedhjet në këtë periudhë nuk do të na sillnin në një situatë që jemi duke marrë parasysh vullnetin politik, dhe duke marr parasysh mocionin e mosbesimit që nënkupton që është shumica e cila ka drejtë edhe kushtetutën ta ndryshojë. Kjo Qeveri do të kishte detyrë me kapacitete të plota kundër virusit Corona, të punoj në zhvillimin ekonomik, do të kemi kujdes të veçantë të ndihmojmë biznesin dhe me nevojën e dialogut me Serbinë, dhe do të kemi një shumicë që pastaj do ta votonte Kuvendi. Sot s’kemi biseduar për emër, por për vullnetin politik, presidenti do t’i respektoj procedurat ne si LDK nuk do të hymë në një proces që nuk është kushtetues”, tha ai.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close