Teknika që pretendohet se ju shëron nga koronavirusi!

Shefi i urgjencës në Spitalin Kwins në Britaninë e Madhe, Dr. Sarfaraz Munshi ka zbuluar një teknikë sipas së cilës mund të zbutë simptomat e koronavirusit dhe t’ju shërojë nga sëmundja.

Sipas Dr. Munshi, këtë teknikë e ka zhvilluar edhe kolegia e tij, Su Eliot, kryeinfermiere, e cila e  përdor te pacientët që janë vendosur në terapi intensive. Por si funksionon kjo teknikë?

Si fillim duhet të bëni 6 frymëmarrje të thella.  Në frymëmarrjen e gjashtë mbani frymën 5 sekonda dhe pastaj kollituni, duke mbuluar gojën.

Hapi tjetër është të shtriheni barkas në krevat me jastëkun poshtë jush dhe për 6 minutat në vazhdim të merrni frymë më thellë se zakonisht. Në këtë rast, ky është edhe momenti më i rëndësishëm, sepse të shtrihesh në shpinë mund t’ju mbyllë rrugët e vogla të frymëmarrjes.fjala.al/

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close