JA KUR DO TË MBAHET EUROVISIONI

Grupi i Referencës së Këngëve në Eurovision, i cili përfaqëson të gjithë transmetuesit pjesëmarrës, ranë dakord që rregullat e Konkursit të Këngëve të Eurovisionit duhet të mbështeten për ngjarjen kur të kthehet në vitin 2021.

Kjo do të thotë që këngët që garojnë vitin e ardhshëm nuk mund të jenë në dispozicion para 1 shtatorit 2020, që përjashton përzgjedhjen aktuale të këngëve të zgjedhura për ngjarjen e anuluar të këtij viti”, thuhet në deklaratë.

Por, artisti që ishte zgjedhur për festivalin e këtij viti, mund të përzgjedhet edhe për vitin tjetër. “Ne e dimë se vendimi është zhgënjyes për shumë njerëz, por EBU dhe anëtarët e saj synojnë të festojnë këngët e këtij viti në muajt e ardhshëm në mungesë të një gare në vitin 2020”, vazhdon njoftimi.

Këngët do të shfaqen në të gjitha kanalet dixhitale, sa më shumë që të jetë e mundur në javët në vijim.

Festivali “Eurovision 2020” ishte planifikuar të mbahej në Rotterdam më 12, 14 dhe 16 maj. EBU dhe transmetuesit holandezë NPO, AVROTROS dhe NOS do të prodhojnë një shfaqje speciale të Eurovisionit.

“Europe Shine A Light” me qëllim të nderimit të dyzet e një pjesëmarrësve
Shfaqja do të transmetohet të shtunën 16 maj në orën 21:00 në vend të finales së madhe.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close