4 Maj 1990 – SHBA, ekzekutimi çnjerëzor i një të dënuari me vdekje, nga keqpërdorimi i karriges elektrike

Jesse Tafero, ekzekutohet më vdekje në Florida në karrigen elektrike, në një mënyrë çnjerëzore. Procedura u desh të përsëritej 3 herë, teksa i dënuari përjetoi një agoni të gjatë, gjysmë i karbonizuar, derisa ndërroi jetë. Vdekja e tij nxiti një debat të ri mbi metodat humane të ekzekutimit. Disa shtete në SHBA, ndërprenë mënjeherë përdorimin e karriges elektrike, dhe nisën përdorimin e injeksionit vdekjeprurës.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close