Qemal Stafa,5 Maj 1942 dita e rënies së tij,dita e Dëshmorëve të Shqipërisë

5 Maj 1942– Vritet Qemal Stafa. 5 Maj është dita e Dëshmorëve të Shqipërisë. Kjo ditë u caktua në kujtim të Qemal Stafës që është vrarë në këtë ditë, gjatë Luftës antifashiste në Luftën e II Botërore.

Qemal Stafa (Elbasan20 mars 1920 – Tiranë5 maj 1942) ishte bashkëthemelues i Grupit Komunist të Shkodrës, pjesëtar në takimin e themelimit të partisë, anëtar i Komitetit Qëndror dhe sekretar politik i të rinjve. Gjithashtu shkrues poezish dhe sprovash letrare me pseudonimin Brutus, të cilat u përmblodhën në vëllimin “Qortimet e vjeshtës”. Dita e vrasjes së tij është përdorur si simbolikë për të përkujtuar Ditën e Dëshmorëve.

(Wiki) https://sq.wikipedia.org/wiki/Qemal_Stafa

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close