Pse kanë frikë të gërrmojnë?Dy gurë Drenice dëshmojnë qytetrimin e përbashkët Ilir

Këto dy gurë i ka gjetur një banor në oborrin e tij nga Drenica saktësisht në fshatin Burojë, Shqipëri 🇦🇱. Duke parë format dhe punimin duket qartë që i përkasin lashtësisë, pra qytetrimit Ilir. Ngjasojnë shumë format e yjeve me ato që gjenden edhe në Bylis. Pra i përkasin besimit Pagan, besimit në Diell.

Në shumë zona të Dardanisë si ashtu edhe në Shqipëri mungojnë investimet për të kryer gërrmim-kërkime nga ana e të dy shteteve tona. Lind pyetja që pse kanë frikë të gërrmojnë, kur ka shumë qytete Ilire që dergjen në nëntokën tonë? Apo duhet ti japim kohën e duhur sllavëve edhe helenve që ende të vazhdojnë devijimin e historisë sonë.

Por jo vetëm në tokat tona ka pasur qytete të fuqishme e të mëdha Ilire, ata janë shtrir në Kroaci, Slloveni, Malësi, serbi po ashtu edhe në bosnje ku kemi edhe piramidat që mendohet se janë ato më mëdhaja në tokë, po ashtu edhe me të vjetrat qe datojnë rreth 22.000 vite të shkuar.

Politika jonë duhet të ndërgjegjësohet sa më parë edhe të nisë ruajtjen e kulturës tonë Iliro- Pellazge

/Toka Iliro-Pellazge//proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close