Profesori amerikan, Alon Ben Meir,për tendencën e Moskës për përfshirje në dialogun mes Serbisë e Kosovës.

Profesori amerikan, Alon Ben Meir, që është edhe njohës i mirë i rrethanave politike në rajon, ka folur për tendencën e Moskës për përfshirje në dialogun mes Serbisë e Kosovës.

Në një postim në Twitter, ai ka përmendur deklaratën e ambasadorit rus në Beograd, Botsan Kharachenko, që tha se Rusia është e gatshme të involvohet në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, nëse kjo kërkohet nga Beogradi, shkruan lajmi.net.

Mirëpo, sipas tij, BE-ja dhe SHBA-ja duhet ta ndalojnë këtë, si një sinjal që e ardhmja  e Kosovës dhe Serbisë është BE-ja.

Postimi i plotë:

Ambasadori rus në Beograad, Alexader Botsan Kharachenko, ka thënë se moska është e gatshme të involvohet në dialogun e Kosovës me Serbinë nëse Beogradi e kërkon një gjë të tillë. BE-ja dhe SHBA-të duhet të parandalojnë përfshirjen e rusisë në këtë proces, dhe të japin sinjal se e ardhmja e Kosovës dhe Serbisë është në BE.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close