Arbëreshët e Argjentinës dhe “Asociación Patriótica Albanesa Skenderbeu”

Arbëreshët Argjentinës dy herë emigrant, të shpërngulur nga Arbëria drejt tokave të Italis që u fituan nga heroi jonë Gjergj Kastrioti ndaj mbështetjes që i dha mbretit të Napolit.

Shumica e shqiptarëve që mërguan në Argjentinë ishin arbëreshë nga Italia jugore, ndërsa rritja e mërgimeve shqiptare në Argjentinë ndodhi në fillim të shekullit 20, me mbërritjen e rreth 20,000–30,000 shqiptarëve.

Sot, përveç disa familjeve në Rosario dhe Córdoba, pothuajse të gjithë shqiptarët e Argjentinës jetojnë në Buenos Aires. Për çdo vit, më 29 nëntor, Shoqëria Patriotike Shqiptare Skenderbeu (spanj. Asociación Patriótica Albanesa Skenderbeu) feston Ditën e Flamurit me këngë dhe ushqime tradicionale.
Figur e njohur Arbëreshë në Argjentin Ernesto Sabato, shkrimtar dhe dijetar./
Toka Iliro-Pellazge/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close