Programi kompjuterik i zhvilluar në vitin 1973, parashikon vitin kur jeta e civilizuar siç e njohim ne në këtë planet do të “marrë fund”

Gjithmonë ka pasur teori konspirative për fundin civilizimit siç e njohim,duke predikuar shkatërrimin që mund të ndodhë nga ndonjë fatkeqsi e madhe natyrore,përplasje të ndonjë trupi qiellor ose të tjera arsye më bizare.

Por ka një program kompjuterik i zhvilluar në MIT që parashikon se do të shohim fundin e civilizimit tonë në vitin 2040. Duke filluar me katastrofat e para që në vitin 2020.

Ndryshe nga teoritë e tjera për fundin e qytetërimit dhe përfundimisht të botës, parashikimet e bëra nga kompjuteri në vitet e 70-ta janë dëshmuar deri më tani të vërteta për një shkallë alarmante të saktësisë dhe shumëllojshmërisë.

“World One” ishte porositur në atë kohë nga “Club of Rome” Shoqatë e përbërë nga mendimtarë, ish-krerë të qeverive, shkencëtarë dhe burokratë të OKB-së dhe i ka vendosur vetës qëllimin e “promovimit të të kuptuarit të sfidave globale me të cilat përballet njerëzimi dhe propozimin e zgjidhjeve përmes analizave shkencore, komunikimit dhe përfaqësimit të interesave.”

Programi prodhoi modelin e kërkuar, por në një formë që shkencëtarët nuk e kishin pritur. Ai parashikoi që popullsia dhe zgjerimi i industrisë do ta çonin botën në kolaps global deri në vitin 2040. Pika kryesore e parë e vendosur nga algoritmi në vitin 2020 ishte një rënie e papritur e standardit të jetesës.

Sipas spin-off Australian të ABC News, “rreth vitit 2020 […] gjendja e planetit do të jetë shumë kritike. Nëse nuk bëjmë asgjë për ta ndaluar atë, cilësia e jetës do të bjerë në zero. Ndotja bëhet aq serioze sa që vret njerëz, gjë që nga ana tjetër do të dobësojë popullsinë, më e ulët se në vitin 1900. Në këtë fazë, rreth viteve 2040-2050, jeta e civilizuar siç e njohim ne në këtë planet do të marrë fund. ”

Modeli kompjuterik nga viti 1973 mund të mos jetë mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen, veçanërisht pasi shumë faktorë kanë ndryshuar ndërkohë. Por: Nëse jo në 2040, atëherë ndoshta në 2070 ose në 2100. Të paktën nëse nuk do të kishte një luftë e tretë botërore që tashmë kishte bërë që ne të bombardoheshim në Epokën e Gurit. Sidoqoftë, modeli duhet të bëjë që të mendoni pak dhe t’ju bëjë të mendoni për pjesën tuaj në zhvillimin e ardhmërisë.

/përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close