Në Prizren sot është bërë inaugurimi i Parkut për Inovacion dhe Trajnim (PIT).

Me këtë rast kryeministri në detyrë Albin Kurti, tha se është i lumtur me këtë inaugurim pavarësisht situatës me pandeminë COVID-19.

Megjithatë, kryeministri në detyrë tha se me këtë park po hedhim një hap në transforimin e shoqërisë.

“Po hedhim një hap në transformimin e shoqërisë dje të ekonomisë. Kemi Prizrenin me një kulturë dhe traditë të lashtë dhe tash po iu ofrojmë të rinjve një perspektivë. Qeveria gjermane dhe ajo e Kosovës janë të përkushtuar që të mundësojnë një gjë të tillë dhe kemi ndërmarrë veprimet për funksionalizimit të këtij parku. Qeveria jonë të kontribuojë me marrëveshjen e 11.9 milionë euro e cila është në negocim e sipër mes ekipeve tona”, tha ai.

Kurti tha se përmes këtij parku shohin lidhjen e edukimit bashkëkohor me tregun e punës

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close