SHBA dërgon avionin ”X-37B” në hapësirë për misione sekrete

ATSH– Forcat Hapësinore Amerikane dërguan në hapësirë avionin, tip X-37B të prodhuar nga kompania ”Boeing” për një detyrë të re.

Sipas lajmit në ueb faqen “space.com”, avioni hapësinor, është hedhur në hapësirë me anë të raketës ”Atlas 5” nga baza hapësinore e Cape Canaveral në Florida.

Avioni hapësinor që bart një satelit eksperimental i quajtur ”FalconSat-8”, do të kryejë misione sekrete dhe eksperimente shkencore në orbitën tokësore.

Avioni ka pajisje eksperimentale për të ekzaminuar efektin e rrezatimit në zhvillimin e farave dhe substancave të ndryshme dhe për të testuar rrezet e energjisë të krijuara nga energjia e mikrovalës.

Forcat Ajrore të SHBA dhe Forcat Hapësinore më parë kishin kryer 5 misione me avionët ”X-37B”.

Forcat Hapësinore Amerikane u themeluan me udhëzim të presidentit Donald Trump më 20 dhjetor 2019./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close