Ultimate magazine theme for WordPress.

“Apple” dhe “Google” publikojnë teknologjinë për gjurmimin e COVID-19

ATSH-DPA/ – “Apple” dhe “Google” publikuan sot një teknologji për të ndihmuar shtetet të ndjekin përhapjen e koronavirusit me anë të aplikacioneve që i njoftojnë përdoruesit, kur ata janë ekspozuar ndaj një personi të infektuar.

Dy rivalët e teknologjisë, programet e të cilëve mbizotërojnë tregun për pajisjet celulare, u bashkuan për të krijuar një kod të përbashkët, i cili mund të përdoret nga zhvilluesit e programeve kompjuterike për të krijuar aplikacione për gjurmimin e koronavirusit.

Aplikacionet mund të përdorin sinjalet “Bluetooth” të smartfonëve për të zbuluar përdoruesit që kanë qenë pranë njëri-tjetrit.

Kompanitë njoftuan se 22 vende dhe disa shtete amerikane po planifikojnë ta përdorin këtë teknologjinë për të krijuar aplikacione.

Sipas ekspertëve të shëndetësisë, gjurmimi i kontakteve është thelbësor për ngadalësimin e përhapjes së virusit, në mënyrë që ekonomia të hapet e sigurt.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close