Presidenti i Serbisë,Vuçiq:”Lidhja e tretë e Prizrenit e formuar në Amerikë na kushton më shumë se dy të parat”

Presidenti i Serbisë Aleksaner Vuçiq në një ceremoni shtetrore ku u ka dhënë mirënjohje punëtorëve shëndetsor të këtij vendi për “luftimin me sukses “të pandemisë së coronavirusit,si zakonisht nuk ka kaluar edhe pa komentuar politikën në lidhje me Kosovën.

Vuçiq u përgjigj negativ kur u pyet nëse e pa letrën e shqiptarëve drejtuar Trumpit se “politika e tij është në linjën e Serbisë”.

“Asnjëherë nuk i nënvlerësoj iniciativat e shqiptarëve; ky është një faktor serioz në Bregun Lindor, në New York dhe Washington. Liga e tretë e Prizrenit e formuar në Amerikë na kushton më shumë se dy të parat. Unë nuk mendoj se Trump është në anën tonë, por nuk mendoj se ai është një njeri që nuk dëshiron të dëgjojë anën tonë, “tha Vuçiq.

Ai gjithashtu tha se emigracioni shqiptar është një problem serioz për ne në kuptimin politik
Vuçiq gjithashtu komentoi deklaratën e presidentit të Kosovës Hashim Thaçi i cili deklaroi se ëndërron Medvegjën, Bujanocin dhe Preshevën brenda kufijve të Kosovës.
“Unë nuk jam mjek, nuk dua të komentoj. Lërini të qëndrojë në ëndrrat e tij,” tha ai.

Ai më pas mohoi pretendimet se kishte marrë një ofertë për të shkëmbyer 17 fshatra për Preshevën, Bujanocin dhe Medvegjën.

“Askush nuk më ka thënë kurrë në jetën time, as nuk është e mundur që ju të mendoni në atë mënyrë. Ato ide janë plotësisht të pakuptimta, vetëm 6.5 përqind e shqiptarëve jetojnë në Medvegjë, 425 serbë jetojnë në Bjanoc, unë nuk e kuptoj se për çfarë bëhet fjalë,” tha ai.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

[

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close