Arkeologët Mongolë pretendojnë të kenë gjetur varrin e Genghis Khanit

Njëri nga figurat më të mëdha historike të pushtimeve ka qenë prijësi mongol Genghis Khan.

Kohët e fundit, një nga zbulimet më të mëdha në botë u bë pranë lumit Onon në provincën Khentii të Mongolisë ku u zbulua varri i tij.

Një numër ekspertësh të shumëfishtë mjekoligjorë u thirrën për të hetuar një sasi të madhe të skeleteve të zbuluara nën tokë, dhe pasi vepruan kështu ata u tronditën kur gjetën 68 skelete të varrosur së bashku mbi majën e një strukture guri që konsiderohej të ishte një gur varri i bërë keq.

Brenda varrit, mbetjet u dëmtuan keq, pasi në të vërtetë u varrosën nën një lumë që e përmbyti atë për nja qindra vjet.

Në fillim ishin mjaft skeptik, por brenda varrit u gjetën 16 skelete femrash dhe një i një burrëi të gjatë.

Femrat ishin padyshim gratë dhe konkubinat e shumta të prijësit që u vranë për ta shoqëruar në jetën e përtejme ndërsa 68 më lart ishin me shumë të ngjarë skllevërit që ishin përdorur për të gërmuar varrin në radhë të parë dhe u vranë për ta mbajtur sekret.

Pas një ton provash, më në fund u konfirmua se ai ishte padyshim varri i Genghis Khanit ose i njërit nga këshilltarët e tij më të afërt.

Ky është një zbulim kaq i rëndësishëm sepse Genghis Khan është një nga figurat më të rëndësishme të historisë njerëzore, ai pushtoi më shumë se 31 milion kilometra katror tokë dhe supozohet të jetë paraardhësi i 1 nga çdo 200 njerëz në ditët e sotme.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close