Xhungla në Ekuador fsheh qytetin e humbur të gjigandëve

Xhungla e Amazonit supozohet të jetë shtëpia e një race njerëzish gjigantë për të cilët Aboriginalët janë lutur për aq kohë sa ata mund të kujtojnë.

Ka mijëra rrëfime që dokumentojnë jetën e këtyre krijesave dhe se si ato ndikuan në botë siç e njohim ne.

Për të vërtetuar ose kundërshtuar këto deklarata, një grup hulumtuesish dhe studiuesish udhëtuan për në Ekuador.

Ata kërkuan një çifti aborigjenësh që t’i ndihmojnë dhe kështu u udhëzuan në një vend të fshehtë që askush përveç tyre nuk dinte. Në këtë vend, Aboriginalët kryenin rituale të çuditshme për të qetësuar shpirtrat e gjigandëve.

Gjatë hulumtimeve të tyre atje, ata ranë në gjurmë një strukturë megalitike masive, e cila ishte bërë nga gurë të mëdhenj që secili peshonte brenda rreth dy tone.

Jo vetëm kaq, por sipërfaqja e secilit gur ishte aq e lëmuar dhe e sheshtë sa mund ta merrni atë, për këtë arsye ekspertët supozuan menjëherë se ishte një mjet ceremonial për Aboriginalët.

Kjo funksionoi gjithashtu në favor të tyre, pasi lëvizja e dy toneve nuk është aspak e lehtë kur nuk keni njohuri të plotë për makineri apo teknologji.

Edhe më interesant është fakti që struktura u krijua qartë me përdorimin e një larmie të madhe mjetesh dhe mjetesh të cilat nuk janë më pjesë e arsenalit të tyre.
Drejtuesi i ekipit hulumtues, Bruce Fenton, konfirmoi se këto mjete janë provë e qartë e ekzistencës së gjigandëve në tërësi.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close