A ËSHTë VITI AKTUAL I VËRTET?? APO JEMI NE FAKT NË 1720?

Në një botë ku çdo ide duket e përçarë, mund të ndihmojë të dijë se ka të paktën disa gjëra që bota në tërësi pajtohet. Por ajo qe bjem dakort eshte se jemi ne vitin 2018 apo jo? Gabohemi !
Sipas historianit gjerman Heribert Illig, viti është në fakt 1720, kalendari gregorian është një gënjeshtër dhe një copë e Mesjetës është kompletuar plotësisht.

Në vitin 1991, Illig propozoi të drejtën e tij të quajtur hipoteza Phantom Time. Ai pretendon se kishte ndodhur komploti në vitin 1000 pas Krishtit për të ndryshuar sistemin e takimit nga tre sundimtarë botërorë.
Illig pohon se Papa Sylvester II, Perandori Romak i Shenjtë Otto III dhe Perandori Bizantin Konstantin VII, të gjithë u bashkuan dhe ndryshuan kalendarin për ta bërë të duket sikur Otto kishte filluar mbretërimin e tij në vitin mijëvjeçar të 1000-tës AD më shumë se 996. Arsyeja ishte që 1000 të dukej shumë më kuptimplotë se 996, duke pasur parasysh se AD qëndron për “domenët e vitit” ose “viti i Zotit”.
Illig pohon më tej se treshja ndryshoi dokumentet ekzistuese dhe krijoi ngjarje historike mashtruese dhe njerëz për të mbështetur veten. Ai pretendon se Perandori i Shenjtë Romak Charlemagne nuk ishte me të vërtetë një sundimtar i vërtetë, por thjesht një legjendë e tipit King Arthur. Ai shpjegon se gjatë gjithë këtij manipulimi dhe falsifikimi, 297 vite shtesë u shtuan në histori.
Sipas hulumtimit të tij, vitet midis viteve 614 dhe 911 pas Krishtit nuk janë mjaft të shtuara. Vitet para 614 ishin plot ngjarje historikisht të rëndësishme, siç ishin vitet pas 911, por ai pretendon se ata në mes ishin jashtëzakonisht të shurdhër.

Nuk mund te kete nje kunderargument pasi Bizanti ishte ne lufte me rajonet islamike dhe ishte mjafte mire e dokumentuar.

Shkroi: Adrian Illyrian

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close