𝟑 porositĂ« e Aleksandrit tĂ« Madh

Në shtratin e tij të vdekjes, Aleksandri i Madh thirri gjeneralët e tij dhe u tha atyre 3 porositë e fundit:
1. Mjekët më të mirë duhet të mbajnë trupin tim;
2. Pasuria që kam grumbulluar (para, ar, gurë të çmuar) duhet të shpërndahet përgjatë rrugës për në varreza;
3. Duart e mija duhet të lihen të varura jashtë që ti shohin të gjithë.

NjĂ« nga gjeneralĂ«t e tij i cili ishte i befasuar nga kĂ«to kĂ«rkesa tĂ« pazakonta pyeti Aleksandrin pĂ«r t‘ia shpjeguar.
Aleksandri i Madh tha:
1. Unë dua mjekët më të mirë për të mbajtur trupin tim për të treguar se, në fytyrën e vdekjes, madje edhe mjekët më të mirë në botë nuk kanë fuqi për ta shëruar.
2. Unë dua rrugët të jenë të mbuluara me thesarin tim kështu që të gjithë ta shohin se ajo pasuri materiale e fituar në tokë, qëndron në tokë.
3. Dua duart e mia tĂ« lĂ«kunden nga era, nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« njerĂ«zit tĂ« kuptojnĂ« se kemi ardhur nĂ« kĂ«tĂ« botĂ« me duar bosh dhe e kemi lĂ«nĂ« kĂ«tĂ« botĂ« duarbosh, pasi thesarin mĂ« i çmuar nga tĂ« gjitha Ă«shtĂ« konsumuar dhe ajo Ă«shtĂ« KOHA…/Kalendari Enciklopedik Shqiptar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close