Shkencëtarët zbulojnë se si coronavirusi, krijon qeliza zombi në trupin e njeriut!!

Shkencëtarët njoftojnë se kanë hetuar nën mikroskop një veti të trishtueshme të coronavirusit kur ndikon në qelizat njerëzore.

Coronavirusi i kthen qelizat njerëzore në zombie duke i inkurajuar ata të lëshojnë mugullime, filopodë, falë të cilave virusi përhapet më lehtë në trupin e të infektuarve, pretendojnë autorët e një studimi të botuar së fundmi nga Universiteti i Kalifornisë, raporton web forumi i Universitetit.
Fotografitë nën mikroskop tregojnë se si qelizat e infektuara zhvillojnë filopodë, fidane qelizash që janë të mbushura me lëng viral.

Shkencëtarët pretendojnë se virusi udhëton nëpër trup deri te qelizat e shëndetshme dhe krijon “qeliza zombie” të reja prej tyre, bartëse të infeksionit.
Deri më tani, shkencëtarët kanë besuar se virusi kovida-19 transmetohet si viruse të tjera, d.m.th. për të sulmuar një qelizë të shëndetshme dhe ta shndërrojë atë në një makinë kopje.

Sidoqoftë, ky zbulim çon në një përfundim më ogurzi, dhe kjo është se Kovid hartoi një “plan rezervë” për të shmangur reagimin imunitar të njeriut.
Nivan Krogan, profesor i farmakologjisë qelizore dhe molekulare në Universitetin e Kalifornisë, vlerësoi se tipari i keq i virusit është në përdorimin e mënyrave alternative për të infektuar qelizat e tjera, por ai beson se ky zbulim do të kontribuojë në një luftë më të shpejtë dhe më efektive kundër koronavirusit.
/Përgatitur nga proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close