Kujdes!!Qarqet serbe të falsikimit të historisë:”Së shpejti perkrenarja dhe shpata e Skënderbeut do te shkojnë në muzeun serb në Serbi”

Thotë populli “nëse s’po t’vyen ty ,pe marr unë”.Populli ynë ka fillue me i harru edhe me i mohu edhe bijt e vet më të mdhenj ;gjë e cila s’ka ndodhur në historinë e tij.

Gjergj Kastriotin-Skenderbeun,ia kanë lakmuar nëpër shekuj popujt fqinj,por edhe ata europian.Këta fqinjtë jo që ia lakmuan heroin më të madh të shqiptarëve,u përpoqën edhe t}a vjedhin.Ta bëjnë hero të tyrin.

Por për fat ,populli e ka njohur dhe e ka ruajtur në mendjen ,zemrën dhe këngët e tij,heroin më të madh që kishte.
Në fakt përpjekja për të t’huajsuar këtë figurë historike të shqiptarëve nuk kanë pra kurrë.Edhe sot e kësaj dite,Gjergji për serbët është”hero i tyre”.

Për fat të keq ka edhe shqiptar (janë shumuar të kqinjtë) që mohojnë shqiptarinë e Skenderbeut,shpesh duke e bërë serb e gjysmë serb!

Është një sharlatan serb i quajtur Mirolub Petroviq,i cili ka vizituar Muzeun e Vjenës mu aty ku gjendet perkrenarja dhe shpatat e Skenderbeut.Ai gjatë vizitës ka bërë një xhirim të cilin e ka postuar në You tube dhe gjatë xhirimit ka komentuar dhe ka shkuar aq larg sa Gjergj Kastriotin e ka quajtur “heroin më të madh serb”.

Në lidhje me këtë ka shkruar edhe publicisti i njohur shqiptar,Fahri Xharra i cili në Facebook ka shkruar :

Kujdes !

” Heroi më madh serb i mesjetës ishte Skènderbeu”.
Qarqet serbe me super ekspertat e tyre të falsikimit të historisë thonë që së shpejti perkrenarja dhe shpata e Skënderbeut do te shkojë në muzeun serb në Serbi.

Tani për tani duan ta bejnë kopjen e të dyjavet, për deri sa bisedimet që origjinalet do të shkojë ne vendin e tyre të “origjinës” në Serbi.

I shihni pasojat e propagandes shqipare 20 vjeçare qe Skenderbeu është serb, po rezultojnë, nese shteti shqiptar nuk levize pak bythen nga komoditeti i tij antihistorik, krenaria shqiptare do të gjej qetësin e saj në Serbi.

Ngrituni o ju që keni ra për atdhe, e shpëtoni kete popull të mjerë!,përfundon Xharra.

Çfarë t’i shtojmë kësaj?Asgjë vetëm se nuk është se Serbët dhe të tjerët nuk na i morën edhe vlera të tjera nga historia dhe kultura shqiptare,kujtojmë kishat tona e tash s’fundi lahutën.Ata morën edhe më shumë se kaq.Morën trojet tona.Kujdes!!

/Xhelil Arifi/proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close