4 Komunat e veriut të Kosovës kanë vendosur të kufizojnë lëvizjen

Për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe rritjes së numrit të rasteve me koronavirus, Shtabet e Krizave të katër komunave në veri të Kosovës kanë vendosur të kufizojnë lëvizjen në këto komuna.

Vendimi që kufizon lëvizjen nga ora 21:00 deri në 05.00 hyn në fuqi sonte, njofton Klan Kosova.

Ndalimi i lëvizjes për shtatë ditët e ardhshme u njoftua nga zëvendëskryeministri i Kosovës dhe ministri i Pushtetit Lokal, Goran Rakiq, në një konferencë për media, raporton Radio Kontakt Plus.

“Nga sot deri në javën tjetër nga 21:00 pasdite deri në 5 të mëngjesit, lëvizja e të gjithë personave është e ndaluar, përveç atyre personave që janë përgjegjës për luftimin e pandemisë dhe ruajtjen e rendit dhe qetësisë publike”, thuhet në vendimin e Shtabit të Krizave të komunave në veri të

Kosovës, bazuar në rekomandimet e profesionistëve.

Po ashtu, në periudhën e përmendur, hyrja dhe dalja nga territori i katër komunave në veri është e ndaluar, përveç personave me leje speciale.

Gjithashtu u njoftua se institucionet publike në veri të Kosovës do të zvogëlojnë numrin e punëtorëve në minimum.

Qytetarët janë thirrur të sillen me përgjegjësi, të mbajnëmaska mbrojtëse, të respektojnë distancën fizike dhe të ruajnë higjienën personale.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close