SKENDERBEU, I ROMANO ROMANELIT

Kjo statuje e Gjergj Kastriotit ndodhet ne Rome, ne sheshin Albania, e vendosur me 1940. U krijua nga skulptori Romano Romaneli me 1938. . Romano ishte edhe oficer, pervec se skulptor e piktor. Kreu punime edhe per Musolinin ne periudhen e Fashizmit. Monumenti i Heroit tone Kombetar, ishte menduar te vihej ne Tirane pas pushtimit te Shqiperise nga Italia fashiste, por perfundoi ne “Sheshin Albania” ne Rome. Dhe me mire qe nuk e sollen fashistet pushtues kete statuje sepse do dukej shume ironike shprehja: “Lirinë nuk ua solla unë, ate e gjeta mes jush!

/Kalendari Enciklopedik Shqiptar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close