Kosova vështirë se e përballon këtë rritje tët të infektuarëve me coronavirus

Kosova do ta ketë shumë të vështirë të përballojë rritjen e fluksit të të infektuarve me Coronavirusi,  veçanërisht për personat të cilët kanë nevojë për hospitalizim.

Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti i tha Ekonomia Online se rritjet e rasteve po e ngarkon infrastrukturën spitalore dhe personelin shëndetësor.

Hoti kërkoi nga qytetarët që të zbatojnë rekomandimet e IKShP-së dhe MSh-së që situata të shkojë drejt qetësimit.

“Çdo rritje e numrit të rasteve pozitive me Covid-19 e ngarkon infrastrukturën spitalore dhe personelin shëndetësor”.

“Ndryshe është të veprohet me gjysmë kapacitete e ndryshe kur kërkohen edhe vullnetar që të mobilizohet stafi për t’i dalë në ndihmë qytetarëve për hospitalizim”.

“Në këtë fazë është e rëndësishme të zbatohen masat që situata të shkoj drejt qetësimit”, ka thënë Hoti.

Me tej, Hoti tha se nëse qytetarët dhe bizneset respektojnë rekomandimet, atëherë do të jetë më e lehtë parandalimi i pandemisë, raporton EO.

“Të shohim një rënie të rasteve, sepse nëse vazhdon ky trend Kosova do ta ketë shumë më të vështirë që të përballojë rritjen fluksit që rezultojnë pozitiv e më e keqja atyre që kanë nevojë për mjekim”.

“Rëndësia më e madhe duhet ti jepet zbatimit të masave, distanca fizike, bartja e maskave dhe higjiena personale”.

“Nëse qytetarët i zbatojnë këto bashkë me institucionet e bizneset mund të parandalohet rritja e rasteve”, u shpreh Hoti.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close