Gjatë kohës së pandemisë fëmijët luajnë shumë lojëra elektronike,ato shkaktojnë probleme të rënda

Janë kohë të vështira këto nëpër të cilën po kalon bota për shkak të virusit corona.Ajo ka mbyllur njerëzit dhe i ka detyruar t’i ndryshojnë edhe veprimet.
Kjo po iu ndodhë edhe fmijëve,për shkak të së cilës ata edhe po pësojnë.

Një djalë nga Kina dëmtoi seriozisht shëndetin e tij duke luajtur lojëra.Ajo me të cilën merret rinia sotme është reduktuar kryesisht duke luajtur lojëra elektronike, dhe një djalë nga Kina ndjeu në lëkurën e tij që ky hobi është i dëmshëm .

Për shkak të pandemisë së virusit, ai ishte mbyllur në shtëpi që nga shkurti, dhe pasi nuk dinte se çfarë të bënte, ai pjesën më të madhe të kohës e kaloi në dhomën e tij në telefon, duke luajtur lojëra. Edhe pse ata menduan se ai kaloi kohë duke ndjekur orët në internet, prindërit e tij u befasuan kur ai mori një goditje të pazakontë në tru, e cila la pasoja të mëdha, sepse krahu i tij ishte i paralizuar.

Arsyeja kryesore për të marrë këtë formë të goditjes në tru është ushqimi i parregullt dhe gjumi, si dhe toleranca e tepruar e prindërve të tij. Mungesa e të ushqyerit dhe pushimi, çuan në një ulje të sasisë së gjakut dhe kieonikëve në trurin e tij, gjë që shkaktoi një goditje – tha Dr. Lee, e cila po mjekon këtë fëmijë.
Djali është duke shkuar në një spital për rehabilitim që nga muaji Mars, por mjekët thonë se do të jetë e vështirë t’ rikthehet ndjenja në krahun dhe dorën e majtë.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close