Ecja ditore zgjat jetën

Para më shumë se dy mijë viteve, Hipokrati kishte thënë se “Ecja është ilaçi më i mirë i njeriut”.

Ndërsa tani një pjesë e madhe e shkencëtarëve thonë se Hipokrati nuk e kishte gabim, shkruan The Telegraph.

Sipas një studimi të ri, vetëm 10 minuta ecje gjatë javës mund të zvogëlojë gjasat për vdekjen e hershme.

Shëndeti Publik në Angli (PHE) ka gjetur se katër nga dhjetë persona të moshës mesatare në Angli, nuk ecin as 10 minuta brenda muajit dhe kjo gjë ka alarmuar shoqërinë.

Për ta shmangur rrezikun, hulumtuesit nga PHE kanë thënë se një ecje e shpejtë brenda ditës është e mjaftueshme për ta ulur rrezikun e vdekjes së hershme deri në 15 për qind.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close