300 spartanët

9 Gusht 480 pes – Persianët mundin Leonidën e Spartës në Betejën e Thermopileve. Leonida, i vetëdijshëm se forcat e tij gjithsesi ishin shumë më pak në numër, largoi forcat kryesore dhe mbajti vetëm 300 spartanë, 700 thespianë dhe 400 tebanë, shumica e të cilëve u vranë. Shpesh është thënë se Beteja e Thermopileve ishte një fitore si e Pirros për persianët, të cilët u demoralizuan kur u ndeshën me trimërinë e spartanëve.

/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close