Gjermania ka rezerva ndaj vaksinës ruse kundër virusit Corona

Ministria gjermane e shëndetësisë ka shprehur dyshime për “cilësinë, efikasitetin dhe sigurinë” e vaksinës ruse kundër kovid 19, e cila u njoftua nga Presidenti rus Vladimir Putin.

“Nuk ka të dhëna të njohura për cilësinë, efikasitetin dhe sigurinë e vaksinës ruse,” tha një zëdhënës pa emër i ministrisë gjermane, duke shtuar se “siguria e pacientëve është një nga përparësitë në Bashkimin Evropian (BE).”

Presidenti rus Vladimir Putin njoftoi se vaksina e parë në botë kundër kovid 19 u regjistrua në Rusi sot.
Sidoqoftë, Rusia nuk ka lëshuar ende detaje për rezultatet e testit të vaksinës për të konfirmuar efektivitetin e saj.

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) reagoi sot me kujdes ndaj lajmeve nga Rusia se është prodhuar një vaksinë kundër koronavirusit, duke kujtuar se procedurat rigoroze janë të nevojshme për aprovimin e çdo vaksine.

Përgatiti proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close