Disa minatorë në Trepçë bojkotojnë punën

Në mëngjesin e së mërkurës disa minatorë në minierën e Trepçës nuk kanë filluar punën, si ditëve të zakonshme.

Ata janë grumbulluar para minierës për të bojkotuar punën duke kërkuar rritje pagash për 10 %.

Gani Osmani, kryetar i Sindikatës së Trepçës, ka thënë se bëhet fjalë për një grup të punëtorëve të transportit kryesor në këtë minierë, raporton indeksonilne.

“Një pjesë e punëtorëve të transportit në kryesor në Trepçë kanë kërkuar rritje pagash për 10% si dhe sistematizimin e vendeve të punës.

Por, kryeshefi ekzekutiv, javën e kaluar i ka njoftuar se iu është miratuar kjo kërkesë.

Sigurisht sot përsëri shkon kryeshefi në vend të ngjarjes dhe ia shpjegon”, ka thënë Osmani.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close