Ekonomia ruse është tkurrur 8,5%

ATSH-AFP/ – Ekonomia ruse u tkurr me 8,5% në tremujorin e dytë të vitit, sipas vlerësimit të parë të publikuar sot nga agjencia e statistikave Rosstat.

“Midis prillit dhe qershorit, rritja u zvogëlua në të gjithë sektorët e ekonomisë, përveç bujqësisë”, njoftoi Rosstat në një deklaratë.

“Kjo vjeshtë është brenda intervalit të parashikuar nga Banka Qendrore, midis -8 % dhe -10%”, shtoi institucioni.

Sipas Rosstat, sektorët me rënien më të madhe janë lëndët e para (minierat) me -10,3%, shitjet me pakicë me -16,6%, transporti i pasagjerëve me -79% dhe shërbimet për popullatën, vëllimi i të cilave ra me 37,2%.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close