Nga sot ka nisur projekti i skanimit të kartotekave të vjetra të letërnjoftimeve

Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu vizitoi sot Agjencinë për Regjistrim Civil ku nga kryeshefi i këtij agjencioni Bekim Hoxha u informua për së afërmi për mbarëvajtjen e punëve dhe sfidat që janë duke kaluar në përballimin e fluksit gjatë pandemisë me koronavirus.

ARC çdo ditë është duke bërë ndryshime në avancimet e sistemeve si dhe lehtësimin e proceduarave në ofrimin e shërbimeve sa më të mira për qytetarët.

Kryeshefi i këtij Agjencioni, Hoxha njoftoi se nga sot, ka filluar projekti i skanimit të kartotekave të vjetra të letërnjoftimeve dhe të pasaportave deri në vitin 1999.

Ky projekt, është vazhdimësi e digjitalizimit të të dhënave të ARC-së dhe bashkë me projektin e sistemit të terminëve “online”, qytetarëve po u lehtësohet procedura e kryerjes së shërbimeve.

Ministri Veliu shprehu vendosmërinë e tij për luftimin formave të ndryshme të korrupsionit dhe ruajtjen e të dhënave të qytetarëve të Kosovës.

Veliu u shpreh i kënaqur me menaxhimin e punëve që janë duke u bërë në këtë agjenci, dhe kërkoi mirëkuptimin e qytetarëve për mbajtjen e rendit dhe aplikimin e masave mbrojtëse në parandalimin e përhapjes së COVID-19.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close