Origjina e ilireve sipas Apianit

“Ata thone se vendi e mori emrin e tij nga iliria, djali i Polifemnit dhe Galadës… Iliri kishte gjashte djem: Enkelejus, Autarieus, Dardanus, Medus, Taullasi dhe Perrhebusi edhe vajzat: Partho, Daortho, Dasaro… nga te cilet dolen fiset Taulantet, Perrhebet, Enkelejt, Autarenet, Dardanet, Parthinet, Desaretet, Daorset etj.

Autarieus kishte nje djale Panonius ose Peon ndersa ky i fundit kishte djem, Skordiskusin dhe Triballusi prej te cileve rrjedhin popullsit qe mbajne te njejtit emra.” Mitologjia e lashte e pershkruan Posejdonin ose Bindusin si stergjyshin e te gjithe ilireve. Nje arsye pse greket e lashte i atribuonin atij paraardhesi i ilireve per shkak te aftesive te tyre per ndertim anijesh dhe navigim ne det.

/Toka Iliro-Pellazge

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close