Historia Shkodranit nga Afrika

Një shqiptar nga Shkodra, kishte sjellur nga Afrika, një fëmijë jetim me ngjyrë në vitin 1912.

Kjo është historia e gjyshit tonë në një nga udhëtimet e tij trgetare. Ishte një udhëtim me anijen e tij të quajtur “Hulusije” për në Afrikë për të blerë tekstile dhe mallra të ndryshme.

Pasi mbaruan ngarkimin e mallit në një anije, një djalë i vogël nga Afrika, rreth 12 vjeç, iu lut që ta merrte me vete. Ai ishte pa familje dhe kishte frikë se do të merrej për skllav.

Gjyshi ynë u mahnit nga djali dhe, pasi u këshillua me ekuipazhin e anijes, ai e mori djalin në bord. Ai u quajt Ali dhe ishte shumë i zgjuar.

Kur mbërriti në Shkodër, gjyshi im e prezantoi Aliun si djalin e gruas së tij pasi nuk kishte një djalë. Ai e rriti dhe e martoi atë në shtëpinë e tij.

Kjo ngjarje ndodhi në vitin 1912 në Afrikë dhe sot të gjithë e njohin si Ali Harapi. Shijoni respektin për familjen e tij dhe sot e kësaj dite./

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close