Për një zemër të shëndetshme

Sipas studimit të botuar në Gazetën e Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë, ekzistojnë pesë gjëra që burrat mund ti bëjnë tani për të zvogëluar rrezikun e tyre nga një sulm në zemër.

Lista në vetvete nuk është aq befasuese, mos pini cigare, përdorimi i moderuar i alkoolit, stërvituni çdo ditë, hani një ushqim të shëndetshme dhe mbani nën kontroll peshën e barkut.

Gjatë studimit 11-vjeçar, studiuesit zbuluan këto pesë fakte:

Burrat që nuk pinë duhan ulën rrezikun e tyre për 36%

Ata që pinin dy ose më pak pije alkoolike në ditë kishin një rrezik të zvogëluar 11%

Burrat që ecnin ose çiklizonin për 40 minuta ose më gjatë çdo ditë, plus të angazhuar në të paktën 1 orë ushtrime të tjera në javë, kishin një rrezik 3% më të ulët

Ata që hëngrën një ushqim të pasur me fruta, perime, arra, qumësht me pak yndyrë, drithëra të plota dhe peshq treguan një rrezik të zvogëluar 18%

Burrat që kishin një bel nën 93cm e zvogëluan rrezikun e tyre 12%

Për ata burra që ndoqën të pesë praktikat, kjo shton deri në 80% zvogëlimin e rrezikut për një sulm në zemër!

Dhe nëse mendoni se gratë nuk janë aq të ndikuara nga këto praktika jetese, mendoni përsëri: Studime të shumta kanë lidhur të njëjtat praktika me sëmundjet e zemrës te femrat.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close