Në ditën kur Rusia i ofron mbështetje ushtarake Lukashenkos,200,000 mijë protestues dolën në rrugë kundër tij

Protesta më e madhe kundër rezultateve të zgjedhjeve presidenciale në Bjellorusi u mbajt mbrëmë në Minsk. Qindra mijëra demonstrues morën pjesë në të.

Policia nuk ishte e dukshme në rrugë, dhe Reuters vlerëson se në ditën kur Rusia pranoi të mbështesë Bjellorusinë në rast të një kërcënimi ushtarak nga jashtë, u mblodhën rreth 200,000 njerëz.

Protestuesit që besojnë se zgjedhjet presidenciale në të cilat fitoi përsëri Lukashenko ishin të rremë, bërtisnin “Zbrit nga pushteti” dhe bartnin parulla, lule dhe balona.

/Proinformacion.com/

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close