Ministri Zemaj nënshkruan udhëzimin për kryerjen e testeve serologjike në KPSh

Kujdesi Shëndetësor Parësor në komunat e Kosovës tash e tutje do të kenë mundësi të kryejnë testime serologjike, duke raportuar në baza ditore në Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës.

Kjo pasi ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj nënshkroi sot udhëzimin administrativ për plotësim-ndryshimin e udhëzimit administrativ- organizimi, struktura, përcaktimi i shërbimeve dhe veprimtarisë së Institucioneve të Kujdesit Parësor Shëndetësor.

Ky udhëzim administrativ ka për qëllim plotësimin dhe ndryshimin e udhëzimit administrativ 08/2017 – organizimi, struktura, përcaktimi i shërbimeve dhe veprimtarisë së Institucioneve të Kujdesit Parësor Shëndetësor me qëllim të ofrimit të testimit për SARS–CoV-2 .

Raporti i ekzaminimit laboratorik, përveç të dhënave të përgjithshme, duhet të përmbaj informatë për llojin e testit të kryer, prodhuesin e testit, instrumentin/aparatin me te cilin është kryer testi, si dhe komentimin profesional të rezultatit nga specialisti.

Me këtë udhëzim, testet serologjike do të kryhen nga laboratorët e biokimisë në Kujdesin Parësor Shëndetësor.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close