“ORCA” e vlerëson të rregullt zgjedhjen e rektorit të ri

Organizata ORCA, e cila ka monitoruar procesin e zgjedhjes së rektorit të UP-së, e ka vlerësuar si të rregullit këtë proces.

Sipas komunikatës së tyre, Këshilli Drejtues ka qenë transparent, por edhe kandidatët gjatë prezantimit të tyre kanë qenë të dinjitetshëm.

Komunikata e plotë e tyre:

Këshilli Drejtues i UP-së sapo ka zgjedhur profesorin Naser Sahiti me 7 vota si rektor të Universitetit të Prishtinës për një mandat 4 vjeçar. ORCA si organizatë e deleguar nga Koalicioni për Integritet dhe Transparencë në Universitet (KITU), me ftesë të Këshillit Drejtues, e ka monitoruar procesin e intervistimit dhe votimit të rektorit të ri.

Me këtë rast ORCA përgëzon Këshillin Drejtues për transparencës. Po ashtu ORCA thekson se prezantimet e të gjithë kandidatëve kanë qenë të dinjitetshme dhe kanë adresuar shqetësimet kryesore të publikut që lidhen me transparencën dhe integritetin.

ORCA përgëzon rektorin e ri Naser Sahiti duke i ofruar mbështetje dhe duke i rikujtuar se së bashku me organizatat tjera joqeveritare nga koalicioni KITU, do të jetë duke parë jetësimin e prezantimit të bërë me rastin e zgjedhjes si rektor, rregullativat ligjore dhe detyrimet tjera shoqërore që vijnë me këtë pozitë të rëndësishme në vendin tonë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close