Lul Raka:Me numra të të infektuarëve dhe të pasojave prej saj jemi lart, krahasuar me shtete e Evropës

Me shifra të të infektuarëve dhe të pasojave prej saj jemi lart, krahasuar me shtete e Evropës, që kanë incidencë të lartë, ndonëse javën që shkoi ka patur një ulje të rasteve të të infektuarëve.

Kështu deklaroi infektologu Lul Raka, ekspert i kësaj fushe, në emsionin Imazh të RTK-së.

“Ndërsa tani ka ngritje të rasteve dhe, për më tepër, kemi edhe raste të shumëta të të infektuarëve të punëtorëve shëndetësorë, që tajkalon numrin një mijë, diku më shumë se 10 për qind të numërit të përgjithshëm”, deklaroi Raka.

Raka sqaron se dallimi i numërit të rasteve të të infekltuarëve me rastet me fatalitet, ku sipas tij, numëri i të infektuarëve bazohet me raste ditore, me testime të kryera në bazë ditore, ndërkohë që numëri i vdekshmërisë nuk ka këtë matshmëri, ku këto raster ndodhin pas hospitalizimit brenda dy-tre javëve.

Ndërkohë Raka parashikon se kah fundi g gushtit pritet të ketë ulje të rasteve edhe të të infektuarëve por edhe të vdekshmërisë.RTKLive

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close